Nedvojbeno je da promet negativno utječe na okoliš: onečišćuje zrak, vodu, tlo, podiže razinu buke i negativno djeluje na ljudsko zdravlje.

Broj cestovnih vozila svakim se danom sve više povećava,a time i emisija štetnih plinova. Vrlo je važno da svatko od nas bude ekološki osvješten, i tu ne mislimo samo na vozače cestovnih vozila, nego na svaku osobu, a posebno vozači koji bi trebali bolje tretirati svoje automobile i biti svjesni da je EKO TEST na neki način pokazatelj njihove osvještenosti.

Eko test jedan je od najvažnijih komponenata ili koraka u pristupanju redovnom tehničkom pregledu, bez prolaska Eko testa nije moguće pristupiti tehničkom pregledu što vodi do toga da nije moguće registrirati vozilo i učiniti ga korisnim. U našem autoservisu provjerit ćemo stanje Vašeg vozila te Vam ukazati na eventualna odstupanja od prolaznih normi, kako bi Vaše vozilo bez poteškoća prošlo na tehničkom pregledu.

Naravno, Eko test može ukazati i na neke bitne loše promjene u radu Vašeg vozila koje smo tada u mogućnosti otkloniti, prije no što uzrokuju još veću štetu na agregatu vozila.